Pensioenkennis beneden peil

43 procent van de werknemers in het midden- en kleinbedrijf weet niet welke pensioenvorm hij heeft en heeft geen idee wat er aan het eind van zijn carrière wordt uitgekeerd. Dat blijkt uit een onderzoek van ING Pensioencommunicatie, uitgevoerd door Ruigrok Netpanel.

Ook het kennisniveau bij de werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf laat te wensen over. Slechts 7 procent kent de belangrijkste wijzigingen in de Pensioenwet en bijna een kwart van de werkgevers weet niet welke pensioenregeling hij aanbiedt in zijn organisatie. 
Een goede pensioenregeling is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Volgens de onderzoekers zijn veel werkgevers zich niet bewust van de kracht van pensioen als wervingsinstrument en laten zij kansen onbenut. Na vakantiedagen (59 procent) en de locatie van het werk (56 procent) vindt 41 procent van de werknemers een goede pensioenregeling belangrijk. 37 procent heeft behoefte aan meer pensioeninformatie en daarvan wil 55 procent graag persoonlijk worden geïnformeerd.