KPN stort miljoenen pensioenkas

Telecombedrijf KPN stort de komende jaren maximaal 390 miljoen euro in de kas van de eigen pensioenfondsen. De maatregelen moet ervoor zorgen dat ze hun zogenoemde dekkingsgraad uiterlijk in 2013 weer op het minimaal vereiste niveau van 105 procent hebben.

KPN maakte dat vrijdag bekend.

Het telecombedrijf stort dit jaar 120 miljoen euro bij en ten hoogste 90 miljoen euro per jaar in 2010, 2011 en 2012. Maar als de pensioenfondsen al zijn hersteld voor 2013, vervalt de verplichting voor KPN om bij te storten.

De toezegging van KPN maakt onderdeel uit van een herstelplan dat de pensioenfondsen hebben opgesteld. De pensioenfondsen vinden het niet nodig om lopende pensioenuitkeringen te verlagen. Ook blijven de opgebouwde rechten van deelnemers in stand.

Mochten de economische omstandigheden ervoor zorgen dat de pensioenfondsen hun dekkingsgraad niet op orde krijgen, dan sluiten de pensioenfondsen niet uit dat er andere maatregelen worden getroffen. Deze zouden de lopende uitkeringen en de opgebouwde rechten wel kunnen raken.

KPN springt ook financieel bij bij het pensioenfonds van Getronics, de automatiseringdochter. Hier betaalt het telecombedrijf in de jaren 2010, 2011 en 2012 per jaar maximaal 12,5 miljoen euro.

Bron: ANP